Решавање проблема аерозагађења у Косјерићу

Решавање проблема аерозагађења у Косјерићу
Решавање проблема аерозагађења у Косјерићу
Представници Министарства заштите животне средине у Влади Републике Србије обишли су “Градску топлану“ у Косјерићу, која је након реконструкције у потпуности у могућности да пређе на еколошки прихватљивији гас, што ће у великој мери поправити квалитет ваздуха у централном делу општине.
Ресорно министарство је уложило значајна средства како би се у Косјерићу смањило загађење у грејној сезони, при чему је први талас подршке усмерило на најкритичније тачке.
У поменутој топлани у Косјерићу су завршени радови на реконструкцији котла и да је изграђена нова гасна станица, која ће следеће недеље бити прикључена на гас, а у другој фази пројекта, у проширеном делу топлане биће инсталирана два најсавременија котла, чиме ће се створити услови да се на даљинско грејање прикључе још две школе, две спортске хале, Дом здравља и стамбена зграда са 48 станова.
Буџетом за следећу годину издвојена су рекордна средства за екологију, како би се изградили путеви и фабрике на које се чекало деценијама, тако и зелена инфраструктура у наредним годинама.