Дигитализовано првих 13 услуга Министарства заштите животне средине

Дигитализовано првих 13 услуга Министарства заштите животне средине
Првих 13 услуга Министарства заштите животне средине намењених привреди је дигитализовано и доступно на Порталу еУправа. Нове електронске услуге Министарства, са већ постојећих 29 услуга за привреду које су раније уведене Програмом еПАПИР на Порталу еУправа, чине први корак у доступности јавне управе кроз електронску комуникацију и стицање дозвола и лиценци на једноставан и брз начин.
Сада се користити првих 13 дигитализованих поступака/услуга за привреду у области заштите животне средине. Дигитализацијом се олакшава и омогућава за скоро 2.250 привредника у Србији јефтиније и брже пословање приликом подношења и добијања дозвола и лиценци које издаје Министарство заштите животне средине.
До краја године Министарство ће бити у могућности да и остале услуге пружи електронским путем, а приоритет је дигитализација административних поступака и услуга у области “Зелене агенде“.
Списак дигитализованих поступака Министарства за заштиту животне средине можете погледати на линку https://euprava.gov.rs/%C5%BEivotna-oblast/82?active-tab=1